Å respektere folks valg

av Malene Maleisen

Altfor ofte hører jeg hetsing av Fremskrittspartiets velgere eller FpU-ere og det opprører meg like mye hver gang. Veldig ofte får man høre at Frp-ere er rasister eller at Fremskrittspartiets velgere ikke har noen utdanning. Jeg blir veldig opprørt over mennekser som kommer med slike uttalelser fordi disse uttalelsene ikke vitner om annet enn uvitenhet om Frps politikk eller norsk politikk generelt. I landet vårt har det også blitt akseptert å hetse Fremskrittspartiet og Fremskrittspartiets velgere. Jeg skriver hetsing og ikke kritikk fordi kritikk ikke er ment som ondsinnet. Det mange ikke er klar over når de sier stygge ting om Frp er hvor mange som stemmer på dette partiet. Fremskrittspartiet er det nest største partiet på Stortinget. Frp var det partiet som fikk nest flest stemmer etter Arbeiderpartiet under stortingsvalget i 2009. Frp fikk 41 stortingsrepresentanter i 2009 og Ap fikk 64.

Fremskrittspartiet er det partiet i Norge som er lengst ute på høyresiden i norsk politikk, og kommer ofte med uttalelser som mange nordmenn tenker, men som man ikke sier høyt i frykt for å bli stemplet på ulike måter. Frp har derfor en helt unik rolle i norsk politikk og uten Frp hadde norsk politikk vært mye kjedeligere, etter min mening. Partiet sier ting rett frem som det er og strever ikke med å være politisk korrekt slik venstresiden er opptatt av. Frp sier med andre ord ting rett fra levra. Derfor er det også veldig lett å kritisere Frp, noe jeg mener er helt greit, og det skal man gjøre. Man skal være kritisk. Men det er ikke greit å behandle Frp-velgere eller FpU-ere (Fremskrittspartiets Ungdom) som annenrangs velgere eller å si stygge ting om dem som for eksempel at de er rasister. Det er en selvfølge i Norge i 2012 at man respekterer hverandres politiske ståsted og at man debatterer med Frp-ere og FpU-ere slik man hadde debattert mot en AUF-er eller en fra Unge Venstre.

Alle velgere og politiske representanter fortjener respekt for sitt politiske ståsted og man skal behandle mennesker med den verdigheten de fortjener, uavhengig om de er fra Frp, Arbeiderpartiet, Senterpartiet eller et annet parti. Dersom man ikke klarer å diskutere politikk uten å gi folk stygge slengbemerkninger som at de rasister så kan man finne noe annet å gjøre.

Reklamer