Dagfinn Høybråten åpner for alle kanter

av Malene Maleisen

«Er det virkelig mulig?» tenkte jeg etter å ha lest denne nyheten om Dagfinn Høybråtens småsmisking med Arbeiderpartiet http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Hoybraten-tror-Ap-samarbeid-er-mulig-i-framtida-7124434.html. Jeg kaller det småsmisking fordi det er det det er.

Har han helt glemt det mest grunnleggende ved politikk- nemlig ideologi? Ja, det har han gjort. Han tenker det er bedre at Krf samarbeider med Ap enn med Frp, Høyre og Venstre. For dersom Krf åpner for et samarbeid med Arbeiderpartiet utelukker Krf et samarbeid med de ikke-sosialistiske partiene. Dessuten må Krf stå i Stortinget og tåle all slitsom mas lille SV skal fortelle Ap. Bare det i seg selv er jo nok til å skremme enhver som ikke befinner seg på venstresida i Storstinget. (Joda. Neida). I et Krf-Ap-samarbeid vil jo opposisjonen (blant annet SV og Sp) smiske med partiet som er nærmest seg selv; Ap. Jeg mener dette er et svært dårlig utgangspunkt for Krf, de vil, mest sannsynlig, få mye mer gjennom i en sentrum-høyre regjering, for der er det i alle fall bred enighet om politikken på de vesentligste punktene.

Er det virkelig mulig å i det hele tatt se for seg et samarbeid mellom Ap og Krf. Jo, det er det selvsagt. Alle kan samarbeide, men til hvilken pris? Har regjeringsmakt blitt så viktig at man ikke lenger kan stå på sine egne prinsipper (les: ideologi)?

Slik jeg tolker dette utsagnet til Dagfinn Høybråten er at Krf snart bukker under og trenger å få tak i livbøyen som Ap flyter godt på.

Igjen; prinsipper. Kristendemokratisme og kristenkonservatisme er en dårlig kombinasjon sammen med utvasket sosialisme og sosialdemokratisme. Det blir som tegnefilmfiguren Dennis oppdaget; peanutsmør og ketchup er godt hver for seg, men ikke når man putter det på hver sin side av brødskiva.

Reklamer